Light Box Gymnasium at Falkonergården High School by WE_Architecture

Lightbox Gymnasium at Falkonergården High School by WE_Architecture

Lightbox Gymnasium at Falkonergården High School by WE_Architecture

Lightbox Gymnasium at Falkonergården High School by WE_Architecture

Lightbox Gymnasium at Falkonergården High School by WE_Architecture

Click images to enlarge

I wouldn’t consider myself a big sports fan, though I do occasionally enjoy going to watch a basketball game, which is a part of the reason why I like this gymnasium extension by WE_Architecture. Their goal was to create an improved gym facility as well as creating a larger assembly hall. But most gymnasiums are massive structures (see the Birds Nest) so in order to save space they’ve implanted the gym halfway underground and put a giant skylight on the top of it, making the space look beautiful in the process. By submerging the gym it becomes level with the surrounding buildings instead of dominating them.

I also like that they’ve rethought the idea of what a gym could be, especially when it comes to seating. Instead of having descending rows of seating they’ve created a curvy observation area which would allow for people to roam around an be social during the game rather than feeling stuck in a crowd. Really wonderful job.

Found through designboom

Bobby

Bobby Solomon

April 12, 2011 / By

Google+