Buehrer Wuest Architekten build a greenhouse

Buehrer Wuest Architekten build a greenhouse in Gruningen

Buehrer Wuest Architekten build a greenhouse in Gruningen

The small Swiss village of Gruningen, at last count, boasted around 3200 villagers. Small, for sure, but also the site of  a clever new greenhouse that mimics a structural motif found in trees. The greenhouse is designed by Buehrer Wuest Arkitekten and you might be able to see in the pictures how the load-bearing columns of the new greenhouse resemble tree trunks.  Where we would expect to find branches in nature, we find steel beams in the greenhouse. The would-be trunks and branches are connected by panes of glass to enclose the greenhouse and also to create different climate zones within the greenhouse. The plants inside the small greenhouse and surrounding botanical garden may very well outnumber people in the small village, but that’s fewer folks to compete with when trying to glimpse the new steel trees.

Alex Dent

September 26, 2012 / By

Google+